صفر تا صد آموزش کار با چرخ خیاطی
یکی از قدمهای مهم برای شروع دورههای آموزشی خیاطی، نحوه کار با چرخ خیاطی است. از آنجایی که چرخ خیاطیها، انواع مختلفی دارند، آموزش کار با هر کدام از آنها برای خیاطان ضروری خواهد بود. البته نحوه کار کردن با تمام چرخ خیاطیها از یک اصول تقریبا مشابه پیروی میکند. در این مطلب قصد داریم صفر تا صد آموزش کار با چرخ خیاطی را به شما ارائه دهیم. درصورتیکه چرخ خیاطی جدیدی خریداری کردهاید یا قصد شرکت در دورههای آموزشی خیاطی را دارید، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
1- آموزش کار با چرخ خیاطی
چرخ خیاطی یکی از ابزارهای پرکاربرد در خیاطی به حساب میآید که با استفاده از آن میتوان به دوخت انواع پارچهها مشغول شد. از سوی دیگر، پیشرفت فناوری منجر به تولید چرخ خیاطیهای مدرن با امکانات ویژه شده است؛ به همین دلیل هر خیاطی باید برای یادگیری این امکانات اقدام کند. اگر به دنبال آموزش کار با چرخ خیاطی هستید، به مواردی که در ادامه بیان میکنیم، توجه فرمایید.
1. دفترچه راهنمای چرخ خیاطی
یکی از نکات مهم برای یادگیری طرز کار چرخ خیاطی این است که به دفترچه راهنمای آن مراجعه کنید تا علاوه بر نحوه کار، با اصول نگهداری از این دستگاه نیز آشنا شوید. همچنین اگر دفترچه چرخ خیاطی خود را گم کردهاید، میتوانید از دفترچه راهنماهایی که به صورت آنلاین در سایتهای مختلف ارائه میشوند، کمک بگیرید.
2. یادگیری بخشهای مختلف چرخ خیاطی
یکی دیگر از نکاتی که به شما در یادگیری کار به چرخ خیاطی کمک میکند، شناختن قسمتهای مختلف این دستگاه است. اغلب چرخ خیاطیها دارای بخشهای یکسانی هستند که میتوانید آنها را در اینترنت جستجو کرده و با ویژگیها و وظایف هر کدام آشنا شوید. در ادامه به معرفی مهمترین بخشهای چرخ خیاطی میپردازیم.
کلید روشن و خاموش: این کلید دستگاه را روشن و خاموش میکند و اغلب در سمت پشت یا راست دستگاه قرار میگیرد.
پدال پا: این بخش با سیم به چرخ خیاطی متصل میشود و با فشار آن میتوان سرعت دوخت را کنترل کرد.
چرخ دستی: این بخش در سمت راست چرخ خیاطی قرار میگیرد و کار پدال را انجام میدهد، اما بسیار کندتر از پدال عمل میکند. برای تنظیم دستی موقعیت سوزن نیز از چرخ دستی استفاده میشود.
ماکو: این گیره در بالای چرخ خیاطی قرار میگیرد و برای بالای کوک استفاده میشود.
ماسوره پُرکن: این گیره برای پیچیدن نخ از قرقره به یک ماسوره مورد استفاده قرار میگیرد و در نزدیکی جایگاه قرقره قرار دارد.
سوزن: سوزن با یک گیره در جای خود قرار میگیرد و برای دوخت پارچههای مختلف استفاده میشود.
3. کنترل سرعت چرخ خیاطی
از آنجایی که چرخ خیاطیها با پدال شروع به کار میکنند؛ پس هرچه بیشتر پدال را به سمت پایین فشار دهید، سرعت دوخت این دستگاه نیز افزایش مییابد. برای این کار لازم است تا پاشنه پای خود را روی زمین قرار داده و جلوی پای خود را روی پدال قرار دهید. درصورتیکه قادر به کنترل سرعت چرخ خیاطی نیستید، میتوانید از نوک انگشت شست پای خود برای این کار استفاده کنید تا با گذشت زمان، توانایی شما در استفاده از پدال چرخ خیاطی افزایش پیدا کند.
4. آشنایی با سوزنهای چرخ خیاطی
در زمان دوخت پارچههای مختلف، نیاز به استفاده از سوزنهای مخصوصی است. از سوی دیگر، یکی از مشکلات رایج خیاطان، پرش در دوخت است که باعث تعویض سوزن میشود. باید توجه داشته باشید که نوع و وزن پارچه از عوامل موثر در انتخاب سوزن چرخ خیاطی به حساب میآیند. از سوی دیگر، برخی از سوزنهای مخصوص برای موقعیتهای خاصی مورد استفاده قرار میگیرند.
5. استفاده از ابزار راهنما
یکی دیگر از نکات آموزش کار با چرخ خیاطی استفاده از یک ابزار راهنما است تا امکان دوخت مستقیم را برای شما به وجود بیاورد. این ابزار را میتوانید روی پایه دستگاه خود و یا روی صفحه دوخت قرار دهید. در صورت نیاز، موقعیت سوزن را تغییر دهید و تعیین کنید که در چه مسیری قرار است دوخت لباس شما انجام شود.
6. صفحه هدایت کننده چرخ خیاطی
برای آموزش کار با چرخ خیاطی باید با صفحه هدایتکننده چرخ آشنا شوید. این صفحه وظیفه قرار دادن پارچه در زیر سوزن و هدایت پارچه را برعهده دارد. از سوی دیگر، پایه هدایتکننده این دستگاه در به جلو هدایت کردن پارچه در زمان دوخت نقش مهمی را ایفا میکند. بنابراین، وظیفه شما در این میان، هدایت پارچه در بین صفحه هدایتکننده و پایه فشار است.
لازم به ذکر است که فشار پارچه به سمت جلو و کشیدن آن، منجر به کج شدن سوزن و بروز مشکلات مختلف در چرخ خیاطی خواهید شد؛ به همین دلیل باید اجازه دهید تا دستگاه دوخت خود را انجام دهد و شما فقط مسیر آن را کنترل کنید.
7. نخ کشی چرخ خیاطی
برای شروع خیاطی باید با اصول ساده نخ کشی آشنا شوید. برای این کار، پایه فشار را در بالا نگه دارید تا امکان قرارگیری آسان نخ کشی به وجود آید. همچنین برای یادگیری دقیقتر نخ کشی چرخ خیاطی، میتوانید به دفترچه راهنمای این دستگاه مراجعه کنید.
8. کیفیت نخ
کیفیت نخ مورد استفاده در چرخ خیاطی از اهمیت بالایی برخوردار است؛ چراکه استفاده از نخ بیکیفیت منجر به بروز مشکلاتی در دوخت و دوز خواهد شد. از سوی دیگر، نخها تاریخ انقضا دارند؛ بنابراین قرقرههای قدیمی را دور بیندازید و برای خرید نوع جدید آنها اقدام کنید.
9. آشنایی با مراحل دوخت
یکی دیگر از نکات آموزش کار با چرخ خیاطی، آشنایی با مراحل دوخت است. در اولین مرحله دوخت، بایستی چرخ را بلند کرده و پارچه را زیر پایه قرار دهید. به طور معمول، چرخ خیاطیها دارای یک لبه هستند که به خوبی نشان میدهند، پارچه را از کجا باید زیر پایه قرار دهید.
در ادامه، بر روی کنترل سرعت حرکت پارچه تمرکز کنید. به عبارت سادهتر، همانطور که به کنترل پاهای خود بر روی پدال تمرکز دارید، باید سرعت پارچه را در دستان خود نیز کنترل کنید. همچنین برای دوختهای بیشتر میتوانید پارچه را به صورت کندتر از زیر سوزن رد نمایید.
برای افزایش کیفیت دوخت و دقت بیشتر باید پارچه را زیر پایه به صورت راست نگه دارید. به علاوه، در این مرحله باید بررسی کنید که آیا سوزن شما به صورت کامل از پارچه رد میشود یا نه.
2- جمع بندی
آموزش کار با چرخ خیاطی، یک مهارت بسیار مفید و کاربردی است که به شما این امکان را میدهد تا لباسهای دلخواه خود را طراحی کرده و بدوزید. با تمرین و ممارست، میتوانید به راحتی با انواع چرخ خیاطی کار کنید و لباسهای زیبا و منحصر به فردی را خلق نمایید. در این مطلب راهنمای کار با چرخ خیاطی را به شما ارائه کردیم. از اینکه تا انتهای این مطلب با ما همراه بودید، از شما سپاسگزاریم.
پست های مشابه
0 نظرات
- نظری ثبت نشده است.